AMSTERDAM - Bekerhouder Valencia CF is donderdag in Sevilla op pijnlijke wijze uitgeschakeld in de Copa del Rey, het Spaanse bekertoernooi. Valencia, dat negentig minuten met Hedwiges Maduro in de ploeg speelde, stevende tegen Sevilla FC af op een 1-1 gelijkspel.

Dat was voldoende voor een plek in de halve finales, maar in de laatste minuut ging het mis: 2-1.

Frommelgoal

In de eerste wedstrijd werd het 3-2 voor Valencia en dus bereikte Sevilla op basis van gemaakte uitdoelpunten de halve eindstrijd. Dat gebeurde door een ware frommelgoal van Sébastien Squillaci, die de bal in de negentigste minuut na een hoekschop met het nodige kunst- en vliegwerk langs doelman César Sánchez kreeg.

In een fysiek duel, waarin scheidsrechter Fernando Teixeira Vitienes maar liefst negen maal geel trok, kwam Valencia al in de achtste minuut op voorsprong door een treffer van Carlos Marchena. Frédéric Kanouté tekende in de 36ste minuut voor de gelijkmaker.

Bilbao
Sevilla treft in de halve finales Athletic Bilbao. In de andere halve finale neemt RCD Mallorca het op tegen FC Barcelona, dat donderdagavond stadgenoot Espanyol versloeg (3-0).