RABAT - Ismaïl Aissati heeft de nationale ploeg van Marokko verkozen boven het Nederlands elftal. Dat liet een woordvoerder van de Marokkaanse bond FRMF dinsdag weten aan het Franse persbureau AFP.

De 20-jarige Ajacied beschikt over de Nederlandse en Marokkaanse nationaliteit. Tot nu toe speelde de geboren Utrechter altijd voor de Nederlandse jeugdelftallen.

"Ismaïl Aissati heeft er voor gekozen om voortaan in de kleuren van Marokko te spelen. Zijn familie en hij hebben dat onlangs in Amsterdam medegedeeld aan een bestuurder van de Marokkaanse bond", aldus de FRMF. De Marokkaanse bond hoopt dat Aissati op 11 februari in de vriendschappelijke interland tegen Tsjechië zijn debuut kan maken.

Knieblessure
De middenvelder herstelt momenteel nog van een knieblessure die hij begin dit seizoen opliep. Aissati heeft nog geen minuut gespeeld in het eerste elftal van Ajax. Hij kwam in de zomer over van PSV.

Aissati werd in 2006 met Jong Oranje Europees kampioen. Een jaar later maakte hij wel deel uit van de selectie voor het EK in eigen land, maar de middenvelder liep al vroeg in het toernooi een knieblessure op. Jong Oranje prolongeerde zonder Aissati de titel.