ARNHEM - Hans Westerhof is de derde hoofdtrainer die dit seizoen in de eredivisie is ontslagen. Raymond Atteveld van Roda JC en Willem van Hanegem van FC Utrecht gingen hem voor.

Atteveld werd begin oktober vanwege tegenvallende resultaten ontslagen. Harm van Veldhoven volgde hem op. FC Utrecht verbrak vorige week dinsdag de samenwerking met Van Hanegem naar aanleiding van enkele pittige uitspraken van de coach in de media.

Van Hanegem had eerder zelf al aangekondigd na dit seizoen te stoppen. Assistent Ton du Chatinier maakt het seizoen af als trainer van FC Utrecht.

De clubleiding van Vitesse besloot dinsdag Westerhof vanwege de tegenvallende resultaten in de eerste seizoenshelft op straat te zetten. Het is nog niet bekend wie hem in Arnhem opvolgt.

Eredivisie-ervaring
Vanwege zijn ontslag dinsdag bij Vitesse blijft Hans Westerhof op de ranglijst van trainers met meeste Eredivisie-ervaring achter Foppe de Haan staan. Hij loopt twintig duels achter op de Fries, die met 374 wedstrijden op de twaalfde plaats staat. Wijlen Bert Jacobs, die Vitesse in 1989 naar de Eredivisie loodste, gaat ruim aan kop met 741 duels.

Westerhof is met vijftien punten uit zeventien duels verantwoordelijk voor de op-drie-na-slechtste seizoenstart in de historie van Vitesse. In 1971 hadden de Arnhemmers halverwege slechts zes punten.