AMSTERDAM - De 'Zaak Van Hanegem' blijft voorlopig gespreksonderwerp nummer 1 in Utrecht. Het ontslag van de publiekslieveling houdt de gemoederen flink bezig. Technisch directeur Piet Buter haalt dinsdag uit naar de beleidsbepalers in de Domstad.

Buter liet na het onverwachte ontslag weten zich niet meer te vertonen bij de club. Het 59-jarige voetbaldier zegt in een interview met het AD dat het ontslag van Van Hanegem een onbezonnen en onnodig besluit was.

"Er valt best iets op Willem aan te merken, maar hij is een geweldige coach. De dag waarop zijn column in het AD verscheen hebben we als directie met hem gesproken. Daarna was de kou uit de lucht. Er is overwogen hem te vragen excuus aan te bieden. Maar dat is hetzelfde als de Dom en de Eiffeltoren op één dag van plaats wisselen."

Gezellig
De avond voor het ontslag van de coach had Buter nog een glaasje gedronken met Van Hanegem en voorzitter Jan Willem van Dop. "Het was gezellig. Niets wees er op dat Willem de volgende ochtend de zak zou krijgen."

Buter baalt van de situatie. "Ik weet dat ik nooit meer zal werken bij een fantastische club als FC Utrecht. Dat doet pijn. Het is jammer en triest dat de club nu het lachertje is van het Nederlandse voetbal."

Niets deugde
Geldschieter Van Seumeren hoeft hij niet meer te zien. "Ik wist precies hoe Van Seumeren over Willem en mij dacht. Ik heb nooit het gevoel gehad dat hij me steunde. Bij thuiswedstrijden zat hij een rij achter me altijd af te geven op de aankopen. Niets deugde."