AMSTERDAM - Manchester United heeft maandag in de Premier League de achterstand op Liverpool en Chelsea verkleind. Op het eigen Old Trafford voetbalden de Mancunians onbedreigd naar een 1-0 zege op Middlesbrough.

In de 69e minuut maakte Dimitar Berbatov de enige treffer van de avond. Manchester staat met twee duels minder gespeeld zeven punten achter op koploper Liverpool en vier punten op Chelsea, dat zondag met 2-2 gelijkspeelde bij Fulham.

Van der Sar
Bij Manchester hield doelman Edwin van der Sar al voor de zevende keer op rij in de competitie zijn doel schoon. De laatste tegengoal kreeg hij tegen Arsenal om de oren, toen Nasri in de 48e minuut doel trof.

In een matige vertoning was er van een echte wedstrijd eigenlijk geen sprake. In de eerste helft deed Middlesbrough leuk mee, maar echt gevaarlijk werd het nooit. Als Cristiano Ronaldo of Wayne Rooney iets scherper waren geweest voor de goal had Manchester bij rust al voor gestaan.

Emnes
Ook na de pauze faalden de twee aanvallers in de afronding, maar het was Berbatov die de ploeg van trainer Alex Ferguson de zege bezorgde. Middlesbrough, waar de van Sparta overgekomen Marvin Emnes het laatste kwartier meespeelde, kreeg de bal niet uit het strafschopgebied. Berbatov was er als de kippen bij om een afvallende bal van dichtbij achter doelman Ross Turnbull te rammen.

</p>