ALKMAAR - AZ verwacht dat Mounir El Hamdaoui ook na de winterstop nog in Alkmaar voetbalt. De topschutter van de eredivisie zou nadrukkelijk in de belangstelling staan van FC Barcelona, maar volgens technisch directeur Marcel Brands hebben de Catalanen zich niet gemeld.

"We hebben niets van Mounir en zijn zaakwaarnemers gehoord en ook Barcelona heeft zich nog niet gemeld. Ik hoop dat het zo blijft", aldus Brands maandag. El Hamdaoui speelde zich in de eerste seizoenshelft met vijftien doelpunten nadrukkelijk in de schijnwerpers bij de 'winterkampioen'.

Brands verwacht niet dat de Alkmaarders de komende maand actief zullen zijn op de transfermarkt. Mogelijk haalt AZ wel de verhuurde verdediger Joona Toivio terug. De Fin speelt bij Telstar. "Door de blessure van Hector Moreno is het achterin wat dun bezaaid. Toivio wil heel graag terugkomen en bij nood kan hij er meteen staan." AZ had eerder dit seizoen interesse in André Ooijer, maar het aantrekken van de international is volgens Brands nu financieel niet haalbaar.

Vertrekken
Milano Koenders mag in de winterstop vertrekken uit Alkmaar. Met Kees Luijckx gaat Brands nog in gesprek. De jeugdinternational wilde eigenlijk weg, maar stond door de blessure van Moreno de laatste twee duels in de basis. Over de Australiër James Holland, die tijdens zijn proefperiode een goede indruk maakte op de technische staf, neemt AZ later in het seizoen een besluit.