AMSTERDAM - PSV-verdediger ‘Maza’ wil in juni weg als coach Stevens hem niet vaker opstelt. Dit meldt de Mexicaanse sportzender Mediotiempo maandag.

"Het is een kwestie die mij zorgen baart. Doordat ik niet speel voor PSV word ik niet opgeroepen voor de Mexicaanse selectie. Maar ik ben niet van plan om nog een half jaar op de bank te gaan zitten. Dan zal ik een ander team gaan zoeken."

Maza zegt dat zijn relatie met de trainer niet goed is. "Stevens communiceert niet met me. Hij vertelt me niet wat ik moet doen op het veld."

Inzet
Javier Rodriguez voelt zich niet schuldig over het feit dat hij vaak op de bank zit. "Het is een beslissing van de clubleiding. Ik heb me voor honderd procent ingezet en de wedstrijden die ik gespeeld heb speelde ik goed."

Maza neemt een voorbeeld aan zijn teamgenoot Salcido. "Hij heeft me verteld dat de dingen zullen veranderen als ik geduld heb. Ik zie het als een uitdaging."

Marcellis
Hoewel Maza klaagt over de band met Stevens laat ploeggenoot Dirk Marcellis zich positief uit over de trainer. "Ik zie niet hoe iemand anders het beter zou kunnen doen. Huub Stevens heeft verstand van voetbal en is een sterke persoonlijkheid. Ik denk dat hij de juiste man is op de juiste plaats," aldus Marcellis maandag in het Eindhovens Dagblad.

© NU.nl/Maaike van Dam