AMSTERDAM - Klaas-Jan Huntelaar rekent erop dat Real Madrid hem inschrijft voor de Champions League. De Koninklijke moet volgens de UEFA-regels een keuze maken tussen Huntelaar en de andere aankoop Lassana Diarra. "Vanaf de eerste training zal ik zorgen dat ik degene ben die ze gaan inschrijven", aldus Huntelaar maandag in AD Sportwereld.

De UEFA-regels schrijven voor dat een club tot 1 februari drie nieuwe spelers mag aanmelden, maar dat slechts één speler al Europese wedstrijden voor zijn club mag hebben gespeeld.

Huntelaar en Diarra speelden namens respectievelijk Ajax en Portsmouth in de UEFA Cup. Real bleek niet op de hoogte van die regel en beging een kostbare blunder. Pogingen om alsnog toestemming te krijgen van de UEFA lijken bij voorbaat kansloos.

Meningsverschil
Volgens Spaanse media verschillen trainer Juande Ramos en de clubleiding van mening over de keuze voor Huntelaar of Diarra. De coach zou liever Diarra willen, omdat hij voor Huntelaar meerdere andere opties heeft. De clubleiding en fans zien echter liever Huntelaar vanwege zijn grotere naam.