AMSTERDAM - Voorafgaand aan het afscheid van Klaas-Jan Huntelaar zorgde zijn opvolger Darío Cvitanich thuis tegen ADO Den Haag (3-0) voor de goals. De Argentijn scoorde drie keer (7', 18', 57') en evenzoveel keer was Luis Suarez de aangever.

Bij de eerste goal dook hij de diepte in, de tweede tikte hij van dichtbij binnen en de derde kopte hij tegen de touwen.

Ajax was in eigen huis oppermachtig tegen de Hagenaars en had met veel grotere cijfers kunnen winnen. Vooral Suarez had het op zijn heupen en de Uruguyaan verdiende een treffer. Verder dan een buitenspelgoal kwam hij ondanks meerdere pogingen echter niet. Arbiter Eric Braamhaar ontnam Ajax in de eerste helft een kans op een doelpunt door geen strafschop te geven na een harde overtreding van Christiaan Kum op Miralem Sulejmani.

Cvitanich zorgde met zijn drie goals voor de eerste Argentijnse hattrick in de Eredivisie sinds Mariano Bombarda in 1999 namens Willem II tegen FC Utrecht (4-3). De succesvolle middag voor Ajax had ook een minpunt. Oleguer viel in de 33ste minuut geblesseerd uit.