AMSTERDAM - Voetbalclub Newcastle United staat niet langer te koop, zo meldt eigenaar Mike Ashley zondag op de clubwebsite. De laatste twee maanden was de club in gesprek met verschillende partijen over een eventuele overname, maar tot een transactie kwam het niet.

Ashley richt zich nu volledig op de club en hoopt dat de progressie die onder interim-manager Joe Kinnear is ingezet, wordt voortgezet. Vorig jaar zomer nam Ashley Newcastle United over voor 135 miljoen pond. In eerste instantie was de miljardair erg populair bij het gevreesde Toon Army, de supporters van de Noord-Engelse club. Na de aanstelling van clubicoon Kevin Keegan als vervanger van de ontslagen trainer Sam Allardyce leek de eigenzinnige Engelsman helemaal niet meer stuk te kunnen bij de supporters.

Een verschil van mening tussen de directie en de technische staf over het aan- en verkoopbeleid leidde er echter toe dat Keegan begin september na een uitstekende seizoenstart zijn baan opzegde. Na een reeks van acht duels zonder overwinning eisten de fans versterkingen van Ashley. Toen hij deze niet toe wilde zeggen werd zijn gezin veelvuldig bedreigd, waarop de ondernemer het voornemen bekendmaakte de club van de hand te doen.