ALMELO - In de strijd tegen degradatie veroverde De Graafschap zaterdagavond een punt bij Heracles Almelo: 0-0. De thuisclub had het treffen voor rust kunnen beslissen, maar met name Bas Dost liet een aantal goede kansen onbenut.

In de tweede helft was het duel meer in evenwicht en konden de bezoekers een kostbaar punt meenemen, ondermeer dank zij aan enkele goede reddingen van doelman Erik Heijblok.

Blessures
Heracles begon aan het duel met een waslijst aan geblesseerden. Trainer Gert Heerkes kon daardoor verre van zijn ideale formatie opstellen, maar niettemin was Heracles wel de bovenliggende partij. De ploeg had ook wat goed te maken na de matige en verloren uitwedstrijd tegen FC Volendam (3-1). Bovendien veroverde de club tot nu toe zeventien van de in totaal negentien punten op het eigen kunstgras.

Ook De Graafschap, de nummer zeventien, had wat recht te zetten na de afstraffing (6-0) door Ajax. Maar de Doetinchemmers moesten voorrust toch vooral achteruit. De bezoekers haalden de rust met veel moeite zonder tegendoelpunten. Die hadden wel kunnen vallen, want Heracles creëerde een handvol kansen. Dost, die opnieuw clubtopscorer Everton op de bank hield, kopte en schoot echter diverse malen rakelings naast en over.

Gevaarlijk
Aan de overzijde kwam de gevaarlijkste actie van Mark Looms, die een voorzet van Jason Oost bijna in eigen doel werkte. Het enige andere gevaar namens De Graafschap kwam van Oussama Assaidi, die tweemaal uithaalde maar niet voorbij keeper Martin Pieckenhagen kwam.

Na rust had De Graafschap een grotere inbreng, mede door de komst van Steve de Ridder. Binnen een minuut na zijn komst had Geert den Ouden de openingstreffer op zijn schoen, maar de aanvoerder maaide vrijstaand over de bal heen. In de nastoot hield Pieckenhagen Jungschläger van scoren.

Ruimte
De Graafschap had het met name op het middenveld, waar in de eerste helft heel veel ruimte lag voor de thuisclub, beter voor elkaar. Heracles slaagde er amper nog in gevaar te stichten. Pas in de opportunistiche slotfase waren Jan Wuytens en Darl Douglas nog dicht bij een doelpunt, maar doelman Erik Heijblok had beide keren een knappe reflex in huis.