EINDHOVEN - De stand liegt niet. Dat constateerde PSV's coach Huub Stevens zaterdagavond. Zijn elftal sloot de eerste competitiehelft af met een gelijkspel (0-0) tegen FC Twente én een ruime achterstand op koploper AZ.

"Natuurlijk zijn onze prestaties tot nu toe teleurstellend", zei Stevens, bezig aan zijn eerste jaar als hoofdcoach in Eindhoven. "Dat is geen reden om bij de pakken neer te gaan zitten. Ik zie ook positieve zaken. Laten wij nu in het volgend jaar maar eens gaan jagen, in plaats van andersom."

Tegen FC Twente had Stevens positieve zaken gezien. "In de eerste helft hebben wij het gewoon goed gedaan. Daarop wil ik na de winterstop graag voortborduren. Na de hervatting waren we minder. Dat had echter ook met de kwaliteit van de tegenstander te maken. FC Twente is niet zomaar een ploegie."

Transfergeruchten
Over aanstaande mutaties in zijn spelersgroep liet Stevens zich niet uit. Wel zei hij eerder al er zeker van te zijn dat spelmaker Ibrahim Afellay niet vertrekt tijdens de winterstop. Bekend is dat de Eindhovenaren graag het Zweedse talent Ola Toivonen van Malmö FF willen overnemen. In de wandelgangen circuleert ook de naam van international André Ooijer. Concreet is vooralsnog niets.

FC Twente, de nummer drie, schurkt tegen de top aan. Dat bleek in de tweede helft van het duel in Eindhoven. Coach Steve McClaren: "Daarin hebben we onze kracht laten zien. In dat opzicht was dit duel heel belangrijk. Durven te domineren bij de kampioen! Dat ontbrak in de eerste helft."

Tevreden
McClaren was tevreden met het resultaat. "PSV beschikt zonder meer over een zeer sterk team. Daarom kan ik met deze 0-0 heel goed leven. Alleen had er op basis van de tweede helft meer ingezeten. Alles was goed, alleen de eindpass ontbrak nog."