GRONINGEN - Trainer Ron Jans van FC Groningen kan zondag in de derby van het noorden tegen SC Heerenveen weer beschikken over Koen van de Laak. De middenvelder was weken uitgeschakeld door een voetblessure maar maakt dit weekeinde zijn rentree in de Groningse selectie.

Brian van Loo (hamstring), Sepp De Roover (lies), Jeroen Veldmate (lies), Evgeni Levtsjenko (bovenbeen) en Petter Andersson (knie) zijn door blessures niet inzetbaar. Veldmate wordt maandag geopereerd aan zijn lies, een ingreep die ook De Roover al onderging. Martijn Meerdink is teruggezet naar beloften.Heerenveen mist aanvoerder Michel Breuer en doelman Kenny Steppe. Breuer trainde wel zaterdag, maar uit voorzorg besloot trainer Trond Sollied de aan zijn lies geblesseerde verdediger extra rust te geven. Steppe heeft een rugblessure en de Belg is voorlopig uitgeschakeld. Brian Vandenbussche zal zondag onder de lat staan.

Groningen en Heerenveen strijden zondagmiddag (16.30 uur) in de Euroborg in de laatste competitieronde voor de winterstop om de vijfde plaats in de eredivisie. Volgens Sollied komt de winterstop als geroepen. De Heerenveen-trainer bespeurt vermoeidheid bij zijn spelers.