AMSTERDAM - Willem II lijkt in een vrije val beland. Na de mooie 3-0 zege op FC Groningen een maand geleden heeft de formatie van Andries Jonker vier competitiewedstrijden op rij verloren. Zaterdag ontvangen de Tilburgers Sparta Rotterdam.

De Rotterdammers hebben slechts drie punten minder dan Willem II en zijn daarom een directe concurrent.

Normaal gesproken is Sparta voor de Tilburgers een goede tegenstander om aan een neerwaartse spiraal te ontkomen, ware het niet dat de Kasteelheren zo nu en dan een ijzersterke uitschieter kennen.

Vorig weekeinde won Sparta nog met 4-1 van sc Heerenveen. Die uitspattingen hebben wel vooral plaats op Het Kasteel, want in uitwedstrijden maakt de formatie van Foeke Booy weinig indruk. De ploeg wacht al dertien uitwedstrijden op een overwinning.

Overige wetenswaardigheden
> Willem II ontvangt Sparta Rotterdam voor de 32ste keer in de historie van de Eredivisie. De Tilburgers wonnen in de voorgaande edities 13 keer en beten 5 keer in het stof. Het werd 13 keer gelijk.
> De afgelopen drie seizoenen eindigde het duel in Tilburg in een gelijkspel.
> Onder Andries Jonker kende de club alleen vorig jaar in december ook een reeks van 4 nederlagen in de Eredivisie.
> Danny Schenkel verruilde afgelopen zomer Sparta voor Willem II.
> De club hield in de laatste 28 uitduels niet de nul in de Eredivisie.
> Sparta heeft momenteel samen met PSV van alle huidige Eredivisieclubs het langst geen rode kaart geïncasseerd: 37 duels.
> Nathan Rutjes is geschorst.