AMSTERDAM - Vitesse - FC Volendam is een wedstrijd in de kelder van de Eredivisie. Er staat zaterdag in Arnhem echter veel op het spel.

Als hekkensluiter Volendam wint, is de laatste plaats voor tegenstander Vitesse of De Graafschap, dat zaterdag op bezoek gaat bij Heracles Almelo. Buitenshuis winnen is echter een loodzware opgave voor Volendam.

De ploeg van Frans Adelaar won dit seizoen nog geen uitwedstrijd en is in totaal al tien uitwedstrijden in de Eredivisie zonder zege. Daar staat echter tegenover dat Vitesse het dit seizoen op eigen veld niet goed doet. Hans Westerhof zag zijn team totnogtoe slechts één thuisduel winnen. Op 2 november werd het tegen ADO Den Haag 3-1.

Overige wetenswaardigheden
> Vitesse en FC Volendam hebben in de Eredivisie 13 maal in Arnhem tegen elkaar gespeeld. De thuisploeg won 4 keer, het werd 8 maal gelijk en Volendam won 1 maal.
> Op 1 november 2003 had de laatste ontmoeting plaats. Het werd toen 2-2 door goals van Reginald Faria en Jack Tuyp voor Volendam en Gert Claessens en Emile Mbamba namens Vitesse.
> De club speelde de laatste 3 thuisduels gelijk. Het clubrecord is 5 uit 1991.
> Vitesse hield de laatste 9 thuiswedstrijden in de Eredivisie niet de nul.
> Vitesse wacht al 7 Eredivisieduels op een overwinning.
> Volendam stond 1 keer eerder achttiende op 31 december. Dat was in het seizoen 1997/1998 toen de club ook rechtstreeks degradeerde.
> Volendam scoorde pas 1 keer buitenshuis dit seizoen in de Eredivisie.
> Ricky van Wolfswinkel is geschorst.