BIRMINGHAM - Arsenal heeft vrijdagavond in de laatste speelminuten twee punten verspeeld tegen subtopper Aston Villa. Zat Knight schoot de ploeg uit Birmingham in blessuretijd naast de Londense topploeg: 2-2.

Aston Villa kreeg daarmee wat het verdiende, want de nummer vier van de Premier League was in eigen huis veel sterker dan de ploeg van Robin van Persie.

Ondanks het veldoverwicht keek Aston Villa na 50 minuten tegen een 2-0-achterstand aan. Denilson strafte na veertig minuten een fout van Nigel Reo-Coker af en kort na rust verdubbelde Abou Diaby de score. Hij rondde een fraaie combinatie met Emmanuel Eboué doeltreffend af. Van Persie raakte kort daana nog de paal.

Gareth Barry bracht Aston Villa na 65 minuten terug in de wedstrijd met een benutte strafschop (1-2). Zijn ploeggenoten hadden daarvoor al diverse grote kansen gemist. In de tweede minuut van de blessuretijd schoot verdediger Knight, die zich als stormram aan het front had gemeld, de verdiende gelijkmaker binnen. Arsenal heeft nu al tien punten achterstand op koploper Liverpool. Aston Villa staat samen met Manchester United op de derde plaats, met zeven punten minder dan de Engelse lijstaanvoerder.