ROTTERDAM - Feyenoord heeft het desastreuze jaar 2008 vrijdag toch nog juichend afgesloten. Onder moeilijke omstandigheden leefde het elftal van coach Gertjan Verbeek op tegen NAC Breda: 3-1. Daarmee keerde de hoop terug in de Kuip.

Met een magnifiek doelpunt zette Diego Biseswar Feyenoord op voorsprong. Na een half uur haalde de jonge aanvaller uit vrijwel onmogelijke hoek vernietigend uit, misschien wel omdat hij niet wist wat anders te doen.

Vertrouwen
Tot dat moment ploeterde Feyenoord. Er was geen vertrouwen. De resultaten van de laatste maanden deden de club bijna in de degradatiezone belanden. Door schorsingen en blessures had trainer Gertjan Verbeek al zijn improvisatievermogen moeten aanspreken om een team samen te stellen. Feyenoord miste tegen NAC meer dan elf man.

Zo stond Rob van Dijk in het doel, die volgende maand 40 jaar wordt. Theo Lucius was de vrije verdediger, linksback stond Kevin Wattamaleo, die 'stijf' rechts is. Op de bank zaten mannen als Darley Torres, Kermit Erasmus en Norichio Nieveld.

Toekijken
NAC keek vooral toe. De club van Robert Maaskant leek zich amper te beseffen dat het voor het eerst in de historie kon winnen in de Kuip. Terwijl de resultaten van de eerste seizoenshelft toch aanleiding zouden mogen geven voor een zelfbewuster optreden.

Feyenoord

De treffer van Biseswar gaf Feyenoord kracht. Nog voor de pauze werd het 2-0. Een voorzet van Giovanni van Bronckhorst, teruggekeerd op het middenveld, werd ingekopt door Leroy Fer. Met een volley was Roy Makaay dichtbij een treffer. Biseswar haalde nog eens uit en raakte de lat.

Stuiterend schot
Zelfs in deze zware tijden gaf Feyenoord de voorsprong niet meer uit handen. Na de hervatting behield de thuisclub het beste van spel. Fer verraste doelman Jelle ten Rouwelaar nog een keer, nu met een stuiterend schot, 3-0. In de slotminuten zorgde Matthew Amoah nog voor de 3-1.