ROTTERDAM - Bij de hervatting van de competitie, half januari, zijn nog niet alle spelers van Feyenoord fit. Die zekerheid had coach Gertjan Verbeek, nadat hij vrijdag met een zege (3-1) op NAC Breda het jaar afsloot.

Waarschijnlijk krijgt de geplaagde trainer dit seizoen nooit de beschikking over een groep zonder blessures. Ron Vlaar wordt pas in de volgende competitie terug verwacht. Jonathan de Guzman wordt op 5 januari geopereerd aan zijn meniscus.

Verbeek hoopt straks in elk geval Jon Dahl Tomasson te kunnen meenemen op trainingskamp. De aanvaller kwam alleen begin dit seizoen in actie. Kevin Hofland, Tim de Cler en Denny Lanzaat zijn vermoedelijk na de winterstop weer beschikbaar. Dat geldt ongetwijfeld ook voor Henk Timmer. De doelman ontbrak vrijdag voor de tweede keer op rij, omdat zijn gekwetste voet slecht reageerde op de trainingsinspanningen van een dag eerder.

Mogelijk vertrekt Timothy Derijck bij Feyenoord. Club Brugge is geïnteresseerd. Verbeek is niet ontevreden over de Belgische verdediger. De mogelijkheid voor een transfer heeft te maken met eerder gemaakte afspraken.