STOKE-ON-TRENT - Een late treffer van de Argentijnse international Carlos Tevez heeft Manchester United vrijdag behoed voor een blamage. De Engelse landskampioen kon ondanks de aanwezigheid van alle vedettes niet imponeren en leek lange tijd op 0-0 af te stevenen bij Stoke City, dat in de onderste regionen van de Premier League opereert.

Pas na een rode kaart voor Stoke-verdediger Andy Wilkinson, een kwartier voor tijd, kon het team van Edwin van der Sar een vuist maken. Zeven minuten voor het eindsignaal schoot Tevez de winnende goal in het net. Manchester United schuift door de minimale zege op naar de derde plaats, maar kan later op vrijdag weer ingehaald worden door Aston Villa, dat Arsenal op bezoek krijgt.

Wereldbeker
United leek tegen Stoke last te hebben van de trip naar Japan, waar het team van Alex Ferguson vorig weekeinde de wereldbeker voor clubteams won. De trainer moest bovendien Rio Ferdinand missen, die in de warming-up geblesseerd afhaakte.

Stoke-doelman Thomas Sorenson kreeg pas in de tweede helft een serieus schot te verwerken. Stoke daarentegen zette vanaf het begin af aan druk op het doel van Van der Sar, met Ricardo Fuller als eenzame spits. Hij zorgde overigens nog voor een lachwekkend moment, toen hij bij een counter uit het niets zijn schoen verloor, uitgleed op zijn natte sok en daardoor de bal verloor.

Geduld
"Het was een moeilijke wedstrijd. Maar soms moet je geduld hebben", zei Ferguson na afloop. Hij gaf achteraf toe dat hij vlak voor de winnende treffer van plan was Tevez te wisselen voor oud-PSV'er Ji-sung Park. "Op dat moment had ik al vrede met een gelijkspel dus wilde ik Park inzetten. Maar Carlos scoort soms belangrijke goals en hij heeft het weer geflikt."