AMSTERDAM - Fernando Torres is dicht bij zijn rentree voor Liverpool. Dat zegt assistent-trainer Sammy Lee van de Reds woensdag op de clubwebsite. Mogelijk kan de Spaanse spits tijdens de kerstronde van de Premier League alweer in actie komen.

Torres speelde eind november voor het laatst een wedstrijd. Daarna kreeg hij een terugslag van eerdere hamstringblessure.

"Het gaat steeds beter met Torres", laat Lee optekenen. "Hij heeft heel, heel hard aan zijn herstel gewerkt." De assistent van coach Rafael Benitez denkt dan ook dat de 24-jarige Spaanse spits een grote rol gaat spelen in de tweede seizoenshelft. "Als je een wereldklassespeler hebt die terugkeert, maakt dat natuurlijk je team beter."

Een positieve kant zit er volgens Lee ook aan de blessure van 'El Nino'. "Het was niet leuk om hem te moeten missen, maar dat is voetbal. Zo zit het spelletje in elkaar. Hij heeft nu rust gehad en zal fris zijn als hij terugkeert."

Over het moment van Torres' rentree doet Lee nog geheimzinnig, maar hij laat doorschemeren dat de Spanjaard op tweede kerstdag tegen Bolton Wanderers zou kunnen spelen. "Voor wat betreft de kerst, kan ik melden dat zijn herstel voorspoedig gaat."