KERKRADE - Voorzitter Servé Kuijer van Roda JC is opgestapt wegens de ernstige een aanhoudende bedreigingen aan zijn adres en dat van zijn gezin. Dat heeft de eredivisieclub, die meerwerkt aan een haalbaarheidsstudie van topvoetbal in Limburg, dinsdag bekend gemaakt.

In dat onderzoek wordt onder meer gekeken of er fusies moeten plaatsvinden in het Limburgse profvoetbal. Kuijer wordt dat kennelijk zeer kwalijk genomen.

Kuijer, die ook uit de raad van commissarissen van Roda JC is gestapt, trad in september 1988 aan als voorzitter van de Limburgse club. Dat bleef hij tot september 1991. Daarna bekleedde hij bij Roda JC de functie van directeur tot september 1995. Kuijer werd in 2004 opnieuw gekozen tot voorzitter van Roda en groeide daardoor uit als boegbeeld van de club.

Grens bereikt
"Roda JC kent vele vrienden die een echt Roda-hart hebben en die alleen maar het beste willen voor onze club. De basis om met elkaar Roda te steunen is gelegen in onze grondrechten, zoals 'vrijheid van meningsuiting' en 'bewegingsruimte'. Vandaag de dag voegen we daar respect en veiligheid als grondwaarden aan toe. Als ouder ben ik supporter, medewerker, speler, bestuurder, sponsor en vriend van het mooiste clubje dat ik heb, mijn grootste goed, mijn gezin. Als het veilige gevoel van het gezin wordt aangetast, weet je dat de grens is bereikt en wat je te doen staat", schrijft Kuijer op de website van de club over zijn vertrek.

Concessies
"Roda JC speelt al 35 jaar onafgebroken op het hoogste niveau voetbal in Nederland. Slechts vier andere clubs kunnen dat zeggen. Een club die vaak meestrijdt voor de Europese tickets. Dat is het echte erfgoed van Roda JC en dat moet iedereen die het echt goed meent met onze mooie club ondersteunen. Ook al zou dit kunnen betekenen dat je op individueel niveau misschien concessies moet doen. Mijn gezin en ik genieten van voetbal in het algemeen en van Roda in het bijzonder. We zullen dit blijven doen", eindigt Kuijer.