AMSTERDAM - Piet Buter beraadt zich over zijn positie bij FC Utrecht. De technisch directeur is dinsdag niet gekend in het ontslag van trainer Willem van Hanegem en hij meldde zich daarop ziek.

"Het ontslag van Van Hanegem is een overhaaste en onnodige beslissing, die niet in het belang is van de club", tekende NOS Studio Sport op uit zijn mond.

Over de kans op een terugkeer is Buter pessimistisch: "Die kans is niet heel erg groot. Ik verwacht in januari een uitnodiging om de zaak te bespreken, maar vandaag voel ik me niet in staat om ooit weer vrolijk bij FC Utrecht aan de slag te gaan."

Du Chatinier
Ton du Chatinier neemt voorlopig de taken van Van Hanegem over. Buter deed dat in oktober nadat alle assistenten werden ontslagen en omdat Du Chatinier destijds niet over de juiste papieren beschikte.

Aanvoerder Gregoor van Dijk zou eveneens teleurgesteld zijn en overwegen zijn aanvoerdersband in te leveren.

Duikboot
Jan Willem van Dop gaf dinsdag aan de rand van het trainingsveld de media een korte toelichting. ''Het is een vervolg op gisteren'', doelde de voorzitter op een artikel in de regionale editie van het AD, waarin Van Hanegem kritiek uitte op de supporters (die bepaalde spelers te snel zouden uitfluiten) en eigenaar Frans van Seumeren. Hem noemde Van Hanegem een 'duikboot' zonder verstand van voetbal, maar die het wel voor het zeggen heeft.

''Het waren onacceptabele uitlatingen'', meende Van Dop. ''Willem zei me dat hij afgelopen weekeinde niet met de betreffende journalisten had gesproken, maar zelfs toen ik hem er vanochtend nog eens naar vroeg, bleef ik het gevoel houden dat er wel ooit dingen gezegd waren.''