DEN HAAG - ADO Den Haag heeft zich versterkt met spits Berry Powel. De aanvaller komt over van FC Groningen, waar hij in ongenade gevallen was. De 28-jarige Powel heeft in Den Haag een contract ondertekend voor 2,5 jaar. Hij meldt zich op 6 januari bij de Haagse selectie. Dat heeft ADO Den Haag dinsdag bevestigd.

Powel speelde eerder voor FC Den Bosch, Millwall en De Graafschap. Eind januari dit jaar stapte hij over naar FC Groningen. Bij FC Den Bosch en De Graafschap werd hij topscorer in de eerste divisie.

Bij FC Groningen kreeg Powel het onlangs aan de stok met trainer Ron Jans. Die was ronduit ontevreden over de instelling van de aanvaller. Powel gaf aan weinig vertrouwen te voelen. Jans zette hem uit de selectie. Afgelopen week keerde de aanvaller terug in de groep, nadat de twee hun problemen hadden uitgepraat.

Hese
ADO Den Haag gaf ook het talent Kai van Hese een contract. De 19-jarige vleugelverdediger maakte dit seizoen zijn debuut in de hoofdmacht in de thuiswedstrijd tegen sc Heerenveen. Hij speelde inmiddels vier wedstrijden. Een lichte hamstringblessure hield hem de afgelopen weken aan de kant. De verbintenis van Van Heese loopt tot de zomer van 2011.