AMSTERDAM - Boca Juniors is dicht bij een nieuwe Argentijnse titel. De topclub, die al 22 keer eerder de beste was van Argentinië, moet dinsdag in de play-offs winnen van Tigre om weer een landstitel aan het totaal toe te voegen. Het duel wordt in Buenos Aires gespeeld.

In het reguliere seizoen ging Boca thuis verrassend met 3-2 onderuit tegen Tigre.

Zondag won Boca met 3-1, mede door goals van Rodrigo Palacio en Cristian Chavez, van San Lorenzo, dat drie dagen eerder Tigre had verslagen (2-1). Bij Boca Juniors spelen Juan Roman Riquelme en Martin Palermo, die in Europa respectievelijk voor de Spaanse clubs Villarreal en Alaves uitkwamen.

Een ploeg is in Argentinië pas kampioen als die minimaal een punt meer heeft dan de nummer twee, anders moeten beslissingswedstrijden worden gespeeld. Aan het eind van de competitie stonden San Lorenzo, Tigre en Boca Juniors alle op 39 punten. Het is voor het eerst sinds 1968 dat drie clubs in een play-off strijden om de Argentijnse titel. Veertig jaar geleden was het Velez Sarsfield dat de Apertura won ten koste van River Plate en Racing Club.