AMSTERDAM - Wesley Sneijder denkt dat Real Madrid nog steeds kampioen kan worden in de Spaanse Primera Division. De middenvelder vertelt op de site van de FIFA dat de achterstand van twaalf punten op koploper Barcelona niet onoverbrugbaar is.

"We beschikken over genoeg kwaliteit om alsnog de competitie te winnen," zegt Sneijder. "Vorig seizoen kenden we eveneens moeilijke momenten door, maar werden we toch kampioen."

Moeizaam
Deze voetbaljaargang gaat het bijzonder moeizaam met de Madrilenen. De ploeg verloor al vijf keer in de competitie en ook in de beker leed de 'Koninklijke' een beschamende nederlaag.

Real Madrid won thuis weliswaar nipt met 4-3 van derdeklasser Real Unión. Maar na de 3-2 nederlaag twee weken eerder was de regerend landskampioen toch uitgeschakeld.

Schuster
Daarnaast ging het ook in de Champions League niet bijzonder gemakkelijk. Twee nederlagen tegen Juventus zorgden ervoor dat de Spanjaarden slechts als nummer twee doorgingen naar de volgende ronde. Het bestuur ontdeed zich door deze 'prestaties' enkele weken geleden van Bernd Schuster.

Zijn vervanger Juande Ramos moest in de competitie een nederlaag toestaan tegen Barcelona, maar afgelopen weekeinde werd thuis wel Valencia verslagen. Bovendien heeft de oefenmeester na de winterstop de beschikking over nieuwbakken aankopen Klaas-Jan Huntelaar en Lassana Diarra.

Groeiende concurrentie
Sneijder meent dat deze groeiende concurrentie uiteindelijk alleen maar goed is voor het team. "Nu is onze bank eenvoudigweg niet sterk genoeg om het verlies van bepalende spelers als Ruud van Nistelrooij en Mahamadou Diarra op te vangen."

"Na het winterreces worden wij als team alleen maar sterker. Er komt sowieso nog minimaal een speler bij, maar Real moet geen Nederlanders meer kopen. Zes Hollanders zijn meer dan genoeg. We hebben nu al de neiging om Nederlands met elkaar te praten, terwijl we eigenlijk Spaans moeten leren," besluit de oud-Ajacied.