AMSTERDAM - Willem van Hanegem kondigde deze week aan dat dit zijn laatste seizoen is bij FC Utrecht. Het heeft er intussen echter alle schijn van dat hij al eerder weg is dan aan het eind van de competitie.

Zeker als het aan clubeigenaar Frans van Seumeren ligt. Die is boos vanwege een stel pittige uitlatingen die Van Hanegem maandag deed.

Van Seumeren dinsdag tegenover De Telegraaf: "Dit is onacceptabel. In het bedrijfsleven is dit een open sollicitatie om ontslag te krijgen."

Van Hanegem had in zijn column in het AD geschreven dat hij zich gebruikt voelde door de clubleiding van FC Utrecht. 'De Kromme' meent als Kop van Jut te zijn gebruikt in de zaak van zijn vier ontslagen assistenten.

Duikboot
Maandag deed de trainer in de Utrechtse editie van diezelfde krant er nog een schepje bovenop. Hij duidde Van Seumeren aan als 'die duikboot' (Van Seumeren maakte in zakelijk opzicht naam met het bergen van de kernonderzeëer Koersk), en hekelde diens bemoeienis met het voetbaltechnische beleid.

Van Hanegem ontkende een deel van zijn uitspraken later, waarna FC Utrecht later maandag op de officiële clubsite meldde dat de uitlatingen volledig uit hun verband zijn gerukt. Overigens meende de coach dat zelfs in zijn AD-column zinnen stonden die hij niet zo opgeschreven had.

FC Utrecht-voorzitter Jan Willem van Dop deed de zaak af als miscommunicatie, maar Van Seumeren geeft nu aan dat het verhaal nog een staartje krijgt.

'Onacceptabel'
"Van Hanegem schoffeert supporters, commissarissen en directie en dat is onacceptabel. Het taalgebruik van Van Hanegem is ongepast. Als een speler iets dergelijks zegt, wordt er tegen opgetreden. Dat geldt wat mij betreft ook voor een trainer. Het is logisch dat we gaan nadenken of deze trainer nog wel is te handhaven", aldus de miljonair.