ZEIST - Hoofdtrainer Willem van Hanegem van FC Utrecht heeft maandag tegen voorzitter Jan-Willem van Dop verantwoording afgelegd over een aantal publicaties in (de regionale editie van) AD Sportwereld.

De coach schreef daarin zijn reguliere column, maar deed ook scherpe uitlatingen in een artikel over Frans van Seumeren, de meerderheidsaandeelhouder.

"We zijn naar Willem toegestapt en hebben hem om uitleg gevraagd", aldus voorzitter Van Dop. "Vooral in het artikel stonden een paar passages die ik onacceptabel vond. Maar Willem heeft mij verklaard dat hij die uitlatingen niet heeft gedaan en dat hij die journalisten dit weekeinde niet eens gesproken had."

"Ook in zijn column waren twee dingen niet correct, volgens Willem waren deze zaken verkeerd overgekomen. Daarmee is voor ons de kous af. En nee, er is maandag geen moment sprake van geweest dat wij de hoofdtrainer op non-actief zouden zetten."

Ontslag cancellen
Van Hanegem schreef in zijn column onder meer dat Van Dop het ontslag van zijn vier assistent-trainers wilde cancellen. "Dat klopt niet", zei Van Dop maandag in Zeist voor de zitting van de arbitragecommissie van de KNVB inzake keeperstrainer Maarten Arts. "Dat stond er verkeerd in, ik had alleen getwijfeld over het moment waarop."

In het artikel in de regionale editie van de krant zegt Van Hanegem onder meer dat Van Seumeren "een duikboot" is die "geen verstand van voetbal heeft, maar ondertussen heeft hij het wel allemaal voor het zeggen". Volgens Van Dop heeft Van Hanegem een deel van zijn uitspraken in dat bewuste artikel ontkend.

Bij de zitting in Zeist verscheen Van Hanegem maandag als getuige, net als doelman Michel Vorm, voormalig assistent Rob Druppers (die met Utrecht overeenstemming heeft bereikt over de contractbeëindiging) en clubarts Frank van Hellemondt. Keeperstrainer Arts eist voor de arbitragecommissie zijn baan terug. Volgens Arts heeft de club nooit commentaar gehad op zijn functioneren en is een terugkeer mogelijk.