UTRECHT - Het aanstaande vertrek van Willem van Hanegem bij FC Utrecht is ingegeven door de affaire rondom de vier ontslagen trainers bij de club. Dat schrijft Van Hanegem in zijn column in AD Sportwereld, die maandag verschijnt.

"In die kwestie ben ik als schild gebruikt, meer een Kop van Jut, eigenlijk", aldus de 64-jarige trainer. Van Hanegem liet de clubleiding van FC Utrecht zondag weten dat hij aan het einde van het seizoen vertrekt.

Eind oktober nam FC Utrecht afscheid van vier mensen uit de technische staf. Van Hanegem mocht wel blijven. De clubleiding bood hem zelfs een nieuw contract aan. De oefenmeester vond dat echter een slecht moment.

Geen contact
"Sindsdien krijg ik het gevoel dat de leiding, nu het weer rustig is, misschien ook wel van mij af wil, anders kan ik dat gebrek aan contact niet interpreteren", schrijft Van Hanegem, die naar eigen zeggen sinds de affaire geen contact meer heeft met eigenaar Frans van Seumeren.

"Nou, ik zal de baas een problemen besparen, ik stap straks zelf gewoon op. Is mijn eigen beslissing", aldus 'De Kromme' in zijn column.

Van Hanegem staat nog altijd achter het ontslag van vier van zijn assistenten. "Mensen als Druppers en Van Loen zaten er te lang, waren negatief, geloofden niet meer in de club."

Van Seumeren besloot uiteindelijk de assistenten John van Loen en David Nascimento, loop- en conditietrainer Rob Druppers en keeperstrainer Maarten Arts weg te sturen.

Gebeten hond
"Die beslissing, ik herhaal het, was goed voor de club. Maar ik wist dus pas op donderdag dat het besluit definitief was. Daar is in het rumoer daarna onduidelijkheid over blijven bestaan en ik heb het gevoel dat dat de leiding niet zo slecht uitkwam. Nu was ik de gebeten hond. Ik voel me dan te groot om te vragen om even opening van zaken te geven. Nu de onzin aan mijn adres is geluwd, vind ik het een mooi moment om er nog één keer op terug te komen en te zeggen dat ik ermee stop."

Maandagavond dient in Zeist de arbitragezaak die Arts tegen FC Urecht heeft aangespannen. Van Hanegem is als getuige opgeroepen. Hij verklaarde in zijn column tijdens die zitting - "als er om gevraagd wordt" - openheid van zaken te willen geven.