LONDEN - Arsenal heeft koploper Liverpool zondag in de Premier League op een gelijkspel gehouden. De kraker in het Emirates Stadium eindigde in 1-1. Robin van Persie bracht Arsenal halverwege de eerste helft op voorsprong.

Robbie Keane tekende kort voor rust voor de gelijkmaker. Arsenal moest het laatste half uur met tien man spelen na de tweede gele kaart voor Emmanuel Adebayor.

Liverpool heeft op de ranglijst twee punten meer dan Chelsea, dat maandag nog in actie komt tegen Everton. Arsenal staat vijfde, met acht punten minder dan Liverpool.

Van Persie was na 25 minuten verantwoordelijk voor het hoogtepunt van de wedstrijd. De Nederlander nam een diepe bal van Samir Nasri aan op de borst, draaide knap weg bij zijn directe tegenstander Jamie Carragher en knalde de bal vanaf twintig meter achter doelman Pepe Reina.

Ook de treffer van Liverpool mocht er zijn. Keane nam een diepe bal na een korte stuit in één keer op zijn slof: 1-1.

Kuijt
Steven Gerrard kreeg een minuut voor rust op aangeven van Dirk Kuijt dé kans om Liverpool op voorsprong te zetten, maar de aanvoerder van The Reds gleed de bal naast.

Bij Liverpool ontbrak manager Rafael Benitez op de bank. De Spanjaard herstelt nog van een operatie, waarbij nierstenen zijn verwijderd. Assistent Sammy Lee was door de afwezigheid van Benitez in Londen verantwoordelijk voor het elftal.

Babel
Benitez bleef echter nauw betrokken bij de ontwikkelingen in het Emirates Stadium. De Spanjaard hield telefonisch contact met de keeperstrainer van Liverpool, die de orders van Benitez telkens netjes doorspeelde aan Lee.

Op advies van Benitez kwam Ryan Babel twintig minuten voor tijd nog in het veld bij Liverpool. Tot een doelpunt leidden de impulsen van de vleugelaanvaller niet.