LUIK - Standard Luik heeft zondag in de Belgische eerste klasse de achterstand op koploper Anderlecht teruggebracht tot vier punten. De titelhouder won in Luik met 2-1 van AA Gent, de ploeg van trainer Michel Preud'Homme.

Die leidde Standard Luik vorig seizoen naar het kampioenschap. Wilfred Dalmat en Bonfim Dante scoorden voor Standard, Milos Maric deed wat terug namens de bezoekers uit Gent.

Anderlecht verzekerde zich vrijdag al van het winterkampioenschap door in eigen huis met 2-0 te winnen van KRC Genk. Guillaume Gillot en Jonathan Legear maakten de doelpunten. Club Brugge verloor de aansluiting met Anderlecht door zaterdag met liefst 5-1 te verliezen bij Excelsior Moeskroen. Trainer Jacky Mathijssen lijkt daardoor serieus te moeten vrezen voor zijn baan.

Kritiek
De kritiek op Mathijssen was de afgelopen week na nederlagen tegen Standard Luik en Kopenhagen, in de UEFA Cup, al flink toegenomen. Club Brugge staat inmiddels zeven punten achter op koploper Anderlecht.

Joseph Akpala bracht Club Brugge na vijf minuten op voorsprong. Bij rust leidde Moeskroen echter al met 3-1, door treffers van Asanda Sishuba en Adnan Custovic (twee keer). Na de pauze was Custovic opnieuw trefzeker. Het laatste doelpunt kwam in de slotminuut op naam van Christophe Lepoint.