AMSTERDAM - Gertjan Verbeek reageerde nuchter op de nederlaag van Feyenoord bij PSV (1-0). "Als je kijkt naar de wijze waarop we hebben gevochten en kansen hebben gecreëerd, ben ik tevreden. We hebben ons stinkende best gedaan. Je krijgt niet altijd wat je verdient", aldus de oefenmeester zondag tegen Eredivisie Live.

Verbeek betrad kort na de 1-0 het veld. In de 82ste minuut stapte de trainer het veld in en schudde hij Dwight Tiendalli door elkaar.

"Ten eerste moet hij in de gaten hebben dat hij al geel heeft. De eerste keer spaart de scheidsrechter hem al. Maar dan gaat hij door. Toen dacht ik: dan ik maar geel, ik stap het veld in. Want ik kan beter volgende week op de tribune zitten dan Dwight", verklaarde Verbeek.

De uitslag vond de coach niet terecht.  ''Wij waren wat ongelukkig in de afloop. Het was geen wedstrijd waarin je echt een ploeg kon aanwijzen die het verdiende te winnen. Ik vond het echt een 0-0 wedstrijd.''

Schorsingen
Drie door een gele kaart opgelopen schorsingen. De grootste schade noemde Verbeek echter drie door een gele kaart opgelopen schorsingen.

Karim El Ahmadi, Andre Bahia en Luigi Bruins mogen op tweede kerstdag tegen NAC niet meedoen. Bij de reeks van blessures kan Verbeek juist dat niet gebruiken.

Stevens
Huub Stevens zag dat anders. ''Ik denk dat niemand op de overwinning iets kan afdingen. Alleen jammer dat er maar één doelpunt valt.'' De PSV-trainer gelooft nog in de titelkansen voor zijn ploeg. ''Het kan op de laatste dag beslist worden en dan moet je er altijd voor blijven gaan. Ik heb alle vertrouwen in deze selectie.''