ENSCHEDE - FC Twente had zondagmiddag weinig moeite met Willem II. De thuisclub won met 2-0, door treffers van Douglas en Blaise N'Kufo, en had weinig te duchten van de gasten uit Tilburg.

FC Twente liet na om de score, net als in de voorgaande thuiswedstrijden, verder op te voeren. Voor Willem II betekende het de vierde nederlaag op rij.

FC Twente begon slordig, met een paar keer knullig en gevaarlijk balverlies, maar nam de regie daarna stevig in handen. Het elftal van coach Steve McClaren speelde daarbij niet groots, maar had weinig te vrezen van Willem II.

De eerste kans was voor Kenneth Perez, die de bal na een voorzet van Edson Braafheid met een volley in het zijnet schoot. Daarna had Marko Arnautovic de bal voor het intikken na voorbereidend werk van Eljero Elia en mistasten van verdediger Leo Veloso van Willem II. De Oostenrijker mikte echter precies op de benen van Veloso.

Perez
Halverwege de eerste helft was FC Twente wederom dicht bij een treffer. Waar iedereen er op rekende dat Theo Janssen een vrije trap zou nemen, was het Perez die uithaalde. De inzet van de Deen spatte uiteen op de lat.

Na ruim een half uur was het wel raak toen Braafheid de bal in bracht, Douglas de lucht in ging, de bal via Arjan Swinkels opnieuw voor zijn voeten belandde en de Braziliaan vervolgens simpel afrondde: 1-0.

Net als in de eerste helft kwam Willem II amper van de eigen helft af. FC Twente bleef met speels gemak overeind, maar door een gebrek aan echte scherpte en precisie mochten de Tilburgse bezoekers blijven hopen op een punt.

Opwinding
De eerste opwinding na rust kwam via Arnautovic, die met een fraaie beweging Veloso afschudde, maar de bal in de korte hoek op de buitenkant op de paal schoot. Na ruim een uur schoot N'Kufo zijn ploeg naar 2-0 door mistasten van Swinkels af te straffen.

De Twentse aanhang hoopte daarna op meer treffers - FC Twente scoorde in de laatste twee thuisduels twaalf keer - maar het bleef ditmaal bij twee doelpunten.