AMSTERDAM - De perikelen rond de technische staf van FC Utrecht blijven de gemoederen bezighouden. Slechts enkele maanden nadat alle assistenten van coach Willem van Hanegem het veld moesten ruimen, heeft de Kromme zijn eigen afscheid aangekondigd.

RTV Utrecht meldt dat Van Hanegem na het huidige seizoen vertrekt bij Utrecht.

De club bood de 64-jarige oefenmeester de mogelijkheid zijn aflopende contract te verlengen, maar daar wenst de voormalig international geen gebruik van te maken. Hij mist naar eigen zeggen steun vanuit de clubleiding.

"De club wilde de rest van dit seizoen gebruiken om te evalueren", zei voorzitter Jan Willem van Dop. "Maar het feit dat Van Hanegem aangaf te willen blijven, vatten wij wel op als een positief signaal. Dat hij nu toch al het besluit neemt om na dit seizoen te stoppen als hoofdtrainer, vinden we jammer, maar zullen we respecteren. "

De reden voor het vertrek is opmerkelijk omdat de leiding van Utrecht zijn coach steunde toen deze genoeg had van zijn assistenten John van Loen, David Nascimento, Maarten Arts en Rob Druppers. Van Hanegem benadrukte dat zijn besluit niets te maken heeft met de prestaties van Utrecht.

Volgens Van Dop heeft Van Hanegem aangegeven dat hij wil stoppen om zijn leeftijd. "Hij vindt het met 64 jaar mooi geweest, zei hij onlangs tegen mij. Maar ik sluit niet uit dat de perikelen rond het vertrek van de vier assistenten hebben meegewogen bij hem. Willem is en blijft een gevoelsmens."

De voorzitter ontkende berichten dat het Nederlandse voetbalicoon, die sinds medio 2007 als hoofdtrainer in dienst is, zou vertrekken omdat hij vertrouwen en respect mist bij de clubleiding. "Dat heeft hij mij niet gezegd."