NIJMEGEN - Trainer Mario Been van NEC voelde zich na afloop van de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag (0-0) bestolen. "Ik heb de televisiebeelden net terug gezien en we hadden zeker één strafschop moeten krijgen", zei hij over het optreden van scheidsrechter Dick van Egmond.

In de eerste helft maakte ADO-verdediger Christian Kum een handsbal, aan het einde van de tweede helft duwde Csaba Horvath spits Collins John. Van Egmond zag beide situaties van dichtbij aan, maar besloot door te spelen.

Been wilde desondanks niet te lang stilstaan bij het teleurstellende gelijkspel. "We zijn verder in de UEFA Cup en de nationale beker en hebben in de competitie 26 punten. Laat ik daarom niet al te negatief zijn."

Trainer André Wetzel van ADO Den Haag was geschrokken van het spel van zijn ploeg. "Het was bedroevend slecht", oordeelde hij. "Ik maak me echt zorgen."

Toch zag Wetzel, die wel tevreden was met het resultaat, nog wel één positief punt. "We staan nu op vijftien punten. Vooraf spraken we de doelstelling uit om bij het ingaan van de winterstop op dat aantal te staan. Daaraan hebben we dus voldaan." ADO sluit het jaar volgende week af met een uitwedstrijd tegen Ajax.