AMSTERDAM - De Graafschap kijkt zondag liever niet naar de geschiedenisboeken van de club. Ajax komt op bezoek op De Vijverberg en aan die tegenstander heeft de club uit Doetinchem geen goede herinneringen.

De Amsterdammers zijn verantwoordelijk voor de twee grootste nederlagen van de Achterhoekers in de clubhistorie. Twee keer werd het 1-8.

De laatste 1-8 was in augustus 2007, toen Klaas-Jan Huntelaar vier keer scoorde tegen zijn oud-werkgever. Inmiddels heeft de spits zijn eerste training afgewerkt in Madrid, waar hij per 1 januari contractspeler is. De overgang van de Ajax-aanvoerder naar Spanje leverde ook De Graafschap nog wat centen op (ongeveer 500.000 euro).

Een nieuwe afstraffing op De Vijverberg is niet ondenkbaar. De thuisclub won de laatste vijf wedstrijden in eigen huis niet. De nummer zeventien van de Eredivisie heeft dit seizoen slechts drie keer gewonnen en is met twaalf treffers samen met Vitesse de minst productieve ploeg. Ajax is goed bezig dit seizoen. De Amsterdammers staan op de tweede plaats in de Eredivisie en overwinteren in Europees verband.