AMSTERDAM - Feyenoord maakt na dit seizoen een einde aan het samenwerkingsverband met stadsgenoot Excelsior. De leiding van de stadionclub heeft dit de club uit de Jupiler League eerder deze week per brief laten weten.

De Rotterdamse clubs werkten sinds medio jaren negentig officieel samen. Door de samenwerking die vooral bestond uit het verhuren van jonge Feyenoord-talenten aan Excelsior, konden spelers als Thomas Buffel, Jarda Simr, Salomon Kalou, Gill Swerts en Danny Buijs op een lager niveau ervaring opdoen.

Bij Excelsior is men teleurgesteld over het besluit van de grote broer en vindt men die beslissing onverstandig. "Ik blijf volhouden dat de samenwerking Feyenoord nooit geld heeft gekost. Zij betaalden ons wel, maar daar tegenover stonden de inkomsten van de transfers van Royston Drenthe, die hier is opgeleid, en een aantal andere speler," zegt algemeen directeur Simon Kelder tegenover RTV Rijnmond.

Gudde
Ondanks het afscheid kijkt Feyenoord positief terug op de samenwerking. "Het heeft beide partijen veel voordeel opgeleverd'', zegt algemeen directeur Eric Gudde van Feyenoord. "We willen nu alleen wat meer flexibiliteit, bijvoorbeeld waar het gaat om het uitlenen van spelers. Die moeten ook op het niveau van de eredivisie ervaring kunnen opdoen.''

Volgens Gudde is het niet uitgesloten dat er ook in de toekomst nog spelers van Feyenoord op uitleenbasis naar Excelsior gaan.