ALKMAAR - Louis van Gaal zag zijn AZ vrijdag tegen FC Utrecht een helft lang goed voetballen. "Misschien was dat wel onze beste helft van het seizoen", stelde de oefenmeester van de Alkmaarders. Na rust kon zijn ploeg hem veel minder bekoren.

"De tweede helft hebben we een stuk minder gespeeld, we leden vooral veel slordig balverlies." AZ won het duel uiteindelijk met 2-0.

De Alkmaarders hadden de wedstrijd volgens Van Gaal in de eerste 45 minuten al moeten beslissen. "We hebben denk ik wel vijf of zes enorme kansen gecreëerd, de een nog groter dan de ander. We hadden in de eerste helft al flink afstand moeten nemen." Ondanks de mindere uitvoering in het tweede deel van de wedstrijd keek de oefenmeester toch met een goed gevoel terug op het duel. "Ik ben blij dat we weer gewonnen hebben en ik denk dat publiek wel genoten heeft."

Van Hanegem
Willem van Hanegem, de coach van FC Utrecht, kreeg de vraag of hij AZ kampioen ziet worden. "Dat heb ik al vier keer gezegd. Maar als je het zo graag wil horen: ja." Over zijn eigen ploeg was de 'Kromme' ook duidelijk. "We hebben heel slecht gespeeld, we waren gewoon niet in staat om onze voorwaardsen te bereiken."