AMSTERDAM - MVV doet niet mee aan een mogelijke fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard. Dat heeft gouverneur Leon Frissen woensdag gezegd bij een bijeenkomst met Fortuna-directeur Hans Erkens en Roda-voorzitter Servé Kuijer.

De twee clubs hebben samen met de provincie Limburg opdracht gegeven tot een onderzoek naar de mogelijkheid voor een samenwerking.

Het onderzoek moet in het voorjaar klaar zijn en wordt uitgevoerd door een stuurgroep onder leiding van Sef Vergoossen en Peter Vogelzang, voorzitter van de raad van commissarissen van de Eredivisie CV. In de stuurgroep zitten verder sportmarketeer Frank van der Wal Bake, bedrijfsadviseur Jos Haverkort en Arie de Zeeuw (directeur communicatie Vodafone).

Bedreigingen
De harde kern van de supportersgroepen van Roda en Fortuna verafschuwen elkaar en zijn dus niet blij met de plannen. Om die reden worden Kuijer, Erkens en gouverneur Frissen ernstig bedreigd. In het geval van Kuijer gaat het zelfs om bedreigingen aan het adres van zijn kinderen. Hij en zijn familie krijgen permanente bewaking.