RIJSWIJK - Bayern München heeft zondag de topwedstrijd in de Bundesliga bij Schalke 04 gewonnen, 2-1. Hoffenheim leed in Berlijn een nederlaag tegen Hertha BSC, 1-0.

De nieuweling zakte daardoor naar de tweede plaats, achter lijstaanvoerder Leverkusen. De twee hebben evenveel punten. Bayern heeft een punt minder en is inmiddels derde. Schalke, onder leiding van de Nederlander Fred Rutten, staat zesde.

Bayern München kwam al vroeg op voorsprong, door een treffer van Luca Toni. De Italiaan scoorde op aangeven van Mark van Bommel, opnieuw basisspeler. Schalke herstelde zich snel via de gelijkmaker van oud-PSV'er Jefferson Farfan. De Franse international Frank Ribery zorgde voor Bayerns beslissende treffer.

Moeizaam
De recordkampioen van Duitsland, moeizaam aan het seizoen begonnen, is inmiddels zes duels zonder nederlaag. Gezien het spelbeeld had Schalke aanspraak mogen maken op meer, maar in aanvallend opzicht ontbrak het de club aan slagvaardigheid. Orlando Engelaar deed niet mee. De Nederlandse international was geschorst.

Voor Hoffenheim, een senstationele debutant, was het de eerste tegenslag na vijf opeenvolgende overwinningen. Het betekende de derde nederlaag van het seizoen voor het elftal van trainer Ralf Rangnick.