AMSTERDAM - Gertjan Verbeek zal tot zijn opluchting zondagmiddag tegen FC Utrecht kunnen beschikken over Kevin Hofland. De verdediger van Feyenoord begint echter wel beschermend manchet om zijn hand vanwege een kneuzing.

Verder blijft de lijst met geblesseerden groot in Rotterdam, hoewel er eindelijk verbetering in lijkt te komen. John Dahl Tomasson en Jonathan de Guzman hervatten volgende week de groepstraining en Andwelé Slory is conditioneel gezien op de weg terug. Denny Landzaat heeft echter een terugslag in zijn herstel gekregen. Verder staan alleen Buijs, Greene en Vlaar nog op de lijst met geblesseerden.

Voor Marco van Basten lijkt er geen verbetering in zijn waslijst met geblesseerde spelers te komen. Bij de Amsterdammers zijn Aissati, Sulejmani, Stekelenburg, Cvitanich, Sarpong, Gentenaar, Donald en Van der Heijden nog altijd niet inzetbaar.

Kennedy
Daardoor lijkt Kennedy Bakircioglu in de basis te mogen beginnen. Dat is opmerkelijk gezien het feit dat Van Basten aan het begin van het seizoen aangaf de speler niet nodig te hebben. Donderdag kwam Bakircioglu als invaller in het UEFA Cup-duel tegen MSK Zilina in actie op de rechterflank met Suarez achter spits Huntelaar.

Die variant is Van Basten dermate goed bevallen dat hij zondag tegen Sparta waarschijnlijk met dezelfde speelwijze begint. Siem de Jong zal daarbij naar verwachting het veld moeten ruimen.