AMSTERDAM - Statistisch gezien wordt het duel tussen ADO Den Haag en sc Heerenveen zondag geen gelijkspel. Van de elf keer dat de teams elkaar in de Eredivisie en Eerste Divisie troffen, won de thuisploeg zeven keer.

Vier keer zegevierden de Friezen. De troepen van coach Trond Sollied verdedigen een voorsprong van drie punten op middenmoter ADO. SC Heerenveen heeft drie punten meer verzameld dan de Hagenaars. Sinds de sensationele overwinning op Ajax (5-2) op 5 oktober, wonnen de Friezen geen wedstrijd meer.

Ook ADO kent een slechte reeks. De ploeg van André Wetzel, die op 99 duels staat als hoofdcoach in zowel de Ere- als de Eerste Divisie, verloor de laatste drie wedstrijden.

Overige wetenswaardigheden
-Het laatste duel tussen beide ploegen in Den Haag vond plaats op 19 augustus 2006; Heerenveen won met 3-2. Twee keer nam ADO een voorsprong via Aleksandr Rankovic en Tininho, maar goals van Paul Bosvelt, Ügür Yildirim en Afonso Alves bezorgden de Friezen de zege.
-Knopper kan zijn 50ste competitieduel voor ADO Den Haag spelen.
-Afgelopen zomer nam sc Heerenveen Daryl Janmaat over van ADO Den Haag. Janmaat maakte vorig seizoen in de residentie zijn profdebuut en speelde 25 duels in de Jupiler League, waarin hij 2 keer scoorde.
-Heerenveen is met 21 doelpunten in 9 duels erg productief. Alleen vorig seizoen hadden de Friezen met 25 goals uit 9 duels in deze fase van het seizoen een beter moyenne.
-Heerenveen staat de tegenstanders ook veel doelpunten toe: 20 stuks in 9 duels. Alleen in 1990/1991 hadden ze op dit moment van het seizoen meer tegentreffers (21).
-Heerenveen heeft sinds een 5-2 thuiszege op Ajax op 5 oktober al 4 duels op rij niet meer gewonnen.
-Heerenveen staat zijn tegenstanders al 6 duels op rij tenminste 2 goals per wedstrijd toe. Dat is reeds een evenaring van een clubrecord uit 1991 en 1998.