AMSTERDAM - Hamburger SV heeft zaterdag de goede weg weer ingeslagen na het 3-0 verlies van vorige week bij Hannover 96. De ploeg van coach Martin Jol was op eigen veld met 2-1 te sterk voor concurrent Borrusia Dortmund.

De Kroaten Mladen Petric en Ivica Olic brachten HSV in de eerste helft op voorsprong. Tamás Hajnal deed vlak na rust nog iets terug.

Petric kopte al na negen minuten raak uit een corner van Piotr Trochowski. Hij plaatste de bal in de verre hoek buiten het bereik van Dortmund-doelman Roman Weidenfeller. De bezoekers werden gevaarlijk via een afstandsschot van Diego Klimowicz, dat via de handen van Frank Rost op de lat uiteenspatte. In de 33ste minuut stuurde Petric zijn landgenoot Olic de diepte in. De aanvaller omspeelde Weidenfeller op speelse wijze en tikte de bal in het lege doel: 2-0.

Spanning
Na rust bracht Hajnal al snel de spanning terug in het duel. De Hongaar tikte een rebound binnen, nadat Rost een kopbal van Klimowicz niet kon wegwerken. Borussia ging in het laatste halfuur op zoek naar de gelijkmaker, maar de Hamburgse defensie met Joris Mathijsen hield stand.

Nadat scheidsrechter Jochen Drees voor het eindsignaal had gefloten, haalden de spelers van Dortmund verhaal bij de arbiter. Verdediger Robert Kovac kreeg daarop rood van de leidsman.

Door de zege steeg HSV naar de derde plaats in de Bundesliga op twee punten van Bayer Leverkusen en Hoffenheim. Leverkusen kwam door het 3-3 gelijkspel bij Karlsruher SC op gelijke hoogte met de promovendus. Zondag kan Hoffenheim op bezoek bij Hertha BSC weer uitlopen. Mark van Bommel en Bayern München gaan dan op bezoek bij het Schalke 04 van Fred Rutten.