AMSTERDAM - Medekoploper NAC Breda is één van de topteams in eredivisie. Althans, dat is de mening van Twente-trainer Steve McClaren. Woensdagavond staan de twee ploegen tegenover elkaar in Breda.

De voormalige bondscoach van Engeland ziet het treffen tegen de medekoploper dan ook als een test om te zien waar zijn eigen ploeg staat. "NAC heeft de laatste twee jaar een grote groei doorgemaakt. Dat hebben ze bewezen met de derde plaats van vorig jaar. Een ploeg die effectief kan spelen en in eigen huis moeilijk te verslaan is."

"Ze hebben de selectie voor een groot deel kunnen behouden en met de ervaring en de goede balans die ze hebben, zijn zij een van de topteams in de competitie. Dat wijst de ranglijst momenteel ook uit. Voor ons is dit een goede motivatie om te kijken hoe we als team staan. Dit is een mooie test", verklaarde McClaren op de site van de Tukkers.

Twente begint woensdag in Breda aan een reeks moeilijke wedstrijden. Naast NAC staan de komende weken ook Ajax, Manchester City, AZ, Feyenoord, Heerenveen en Schalke 04 op het programma.