PARIJS - De Franse regering heeft met onmiddellijke ingang besloten voetbalinterlands af te gelasten als het Franse volkslied niet wordt gerespecteerd door de bezoekende fans. Dat heeft de Franse minister van sportzaken Roselyne Bachelot woensdag bekendgemaakt na overleg met de Franse president Nicolas Sarkozy.

De rigoureuze maatregel is een direct gevolg van het kabaal dat Tunesische aanhangers dinsdagavond maakten voor en tijdens de oefeninterland in Parijs tegen Frankrijk (3-1). "Het was beledigend voor Frankrijk en voor de spelers van de Franse ploeg. Dit kunnen we niet tolereren. Afgelasting van de wedstrijd is wat mij betreft de enige optie", liet de Franse premier François Fillon woensdagochtend al in een eerste reactie weten.

Indien in de toekomst tijdens 'La Marseillaise' opnieuw massaal gejoel en gefluit in het stadion te horen is, zal Frankrijk tot nader order geen (oefen)wedstrijden meer spelen tegen de betreffende natie. Ook zullen regeringsvertegenwoordigers en parlementsleden in dat geval het stadion onmiddellijk verlaten.