AMSTERDAM - Atletico Madrid legt zich niet neer bij de straf van de Uefa om de komende twee Champions League-wedstrijden buiten het eigen stadion af te werken. De Spaanse club heeft in een verklaring laten weten de sanctie 'compleet onrechtvaardig en buiten alle proporties te vinden' en tekent daarom officieel beroep aan.

De Spaanse club kreeg de straf voor ongeregeldheden tijdens de Champions League-wedstrijd van twee weken geleden tegen Olympique Marseille en zou nu de duels met Liverpool en PSV op minimaal driehonderd kilometer van het eigen Vicente Calderon moeten spelen. Fans van Atletico zouden verantwoordelijk zijn voor racistische spreekkoren en het gooien van voorwerpen op het veld.

Provoceren
Volgens Atletico wakkerden de supporters van Marseille het vuurtje zelf aan door een provocerend spandoek op te hangen. Bovendien meldt de club dat er wat betreft de racistische leuzen sprake is van een misverstand. "Sergio 'Kun' Aguero wordt door onze supporters toegezongen als 'Kun Kun Kun'. Dat kan door de rapporteur van de Uefa ten onrechte zijn verward met oerwoudgeluiden."

Aguirre
Atletico vecht ook de straf voor trainer Javier Aguirre aan. De Mexicaan zou Marseille-speler Mathieu Valbuena hebben beledigd en kreeg daarvoor een schorsing van twee wedstrijden aan zijn broek. Het is nog niet bekend wanneer de Uefa het beroep in behandeling neemt. PSV heeft de kaartverkoop voor het duel met Atletico, dat voor 26 november staat gepland, tijdelijk stilgelegd.