AMSTERDAM - Senegal en Angola doen niet mee aan het WK in 2010 in Zuid-Afrika. Beide landen plaatsten zich zaterdag niet voor de volgende ronde van de Afrikaanse kwalificatiezone.

Senegal, dat op het WK in 2002 nog verraste met een plek in de kwartfinales, speelde zaterdag gelijk tegen Gambia (1-1) en eindigde daardoor als derde in Groep 6. Alleen de groepswinnaars en de acht beste nummers twee plaatsen zich voor de volgende ronde.

Ook Angola, dat nog present was op het WK in 2006, kan een ticket voor het mondiale voetbaltoernooi vergeten. Het land werd tweede in Groep 3 achter Benin, maar pakte te weinig punten om zichzelf bij de beste nummers twee te scharen.

Gastheer
De WK-kwalificatiegroepen in de Afrikaanse zone tellen tegelijk mee voor plaatsing voor de Africa Cup. Vandaar dat Zuid-Afrika, dat als gastheer van het WK automatisch meedoet, ook deelnam in de zone. Het land eindigde achter Nigeria als tweede in Groep 4, maar verzamelde te weinig punten om verder te mogen strijden om deelname aan de Africa Cup.