AMSTERDAM - Guus Hiddink is er met Rusland niet in geslaagd Duitsland op een nederlaag te trakteren. De halve finalist van het EK ging in Dortmund met 2-1 onderuit tegen de verliezend finalist.

Lukas Podolski en Michael Ballack zetten Duitsland in het WK-kwalificatieduel vroeg op voorsprong in het eerste halfuur. Rusland scoorde na rust nog wel de aansluitingstreffer, maar de gelijkmaker zat er niet meer in.

Podolski
Rusland begon nog wel sterk aan het duel, maar kreeg in de negende minuut het eerste doelpunt om zijn oren. Nadat Pavel Pogrebnyak een grote kans had gemist, scoorde Podolski aan de andere kant wel.

De spits die het moeilijk heeft bij zijn club Bayern München mocht makkelijk wegdraaien bij Vasili Berezutsky en passeerde Igor Akinfeev fraai. Twintig minuten later verdubbelde Ballack de score na een afgemeten voorzet van Bastian Schweinsteiger.

(c)ANP
Foto: ANP | Schweinsteiger had een groot aandeel in de overwinning van Duitsland op Rusland

Arshavin
Kort na rust kwam Rusland terug in de wedstrijd. Na dom balverlies van Philipp Lahm scoorde Andrei Arshavin op een voorzet van Aleksandr Anyukov. De ploeg van Hiddink zette nog wel aan voor de gelijkmaker, maar de debuterende doelman Rene Adler hield zijn doel verder schoon.

De grootste kansen waren voor Arshavin, maar zijn schot krulde net langs de paal. De spits van Zenit St. Petersburg had even later pech dat hij de paal raakte.

(c)ANP
Foto: ANP | Arshavin was een ware plaag voor de Duitse defensie

Beenhakker
Leo Beenhakker speelde met Polen de nare smaak van de laatste weken weg. Het land dreigde geschorst te worden en bovendien de organisatie van het EK 2012 kwijt te raken, maar op het veld was daar weinig van te merken.

Polen klopte het sterke Tsjechië met 2-1 door doelpunten van Pawel Brozek en Jakub Blaszczykowski. Martin Fenin scoorde drie minuten voor tijd tegen voor de Tsjechen.

Bekijk de doelpunten van Duitsland - Rusland

[youtube http://www.youtube.com/watch?v=21xJVMfedC4]

(c)Novum/NUsport