AMSTERDAM - Argentinië stond zaterdag in het WK-kwalificatieduel met Uruguay al na dertien minuten op een riante 2-0 voorsprong. In Buenos Aires opende Lionel Messi in de zesde minuut de score. Zeven minuten later zorgde Sergio Agüero voor de 2-0. Het werd uiteindelijk 2-1 door een tegentreffer van Diego Lugano.

Argentinië bleef door de overwinning in het spoor van koploper Paraguay. De Paraguayanen brachten een bezoek aan Colombia in Bogotá. Salvador Cabañas werd de man van de wedstrijd. Hij zette Paraguay in de negende minuut op een 0-1 voorsprong. De Colombianen kregen nog wel kansen, maar kwamen niet tot scoren.

Door de overwinning gaan de Paraguayanen met twintig punten uit negen duels nog steeds fier aan de leiding in de Zuid-Amerikaanse zone. Argentinië staat door de zege op Uruguay tweede op vier punten van de koploper. Brazilië staat derde met dertien punten uit acht duels. De Goddelijke Kanaries gaan zondag op bezoek bij Venezuela. Uruguay blijft door het verlies staan op plaats vijf met twaalf punten.