AMSTERDAM - Engeland heeft ook na drie kwalificatieduels voor het WK van 2010 nog geen puntverlies geleden. Na uitoverwinningen bij Andorra en Kroatië was de ploeg van Fabio Capello op Wembley met 5-1 te sterk voor Kazachstan. Bij rust was de stand nog 0-0.

Engeland kreeg het in de eerste helft niet voor elkaar de muur van Kazachstan te breken. De ploeg speelde in een te laag tempo en creëerde weinig mogelijkheden. Na de rust scoorde Engeland snel twee keer uit een standaardsituatie.

Rio Ferdinand profiteerde na een corner van een fout van doelman Aleksandr Mokin. Even later kopte Alexandr Kuchma een vrije trap van Frank Lampard achter zijn eigen keeper.

Blunder
Twintig minuten voor tijd kwam Kazachstan terug in de wedstrijd door een blunder van Ashley Cole. Zijn te korte terugspeelbal werd opgepikt door Zhambyl Kukeyev, die David James kansloos liet met een lage schuiver.

Lang konden de bezoekers niet genieten van de aansluitingstreffer. Wayne Rooney scoorde een kwartier voor tijd met het hoofd na een voorzet van Wes Brown. In de laatste tien minuten voerden Rooney en invaller Jermain Defoe de score nog op tot 5-1.