AMSTERDAM - Emmanuel Adebayor is toch in Accra gearriveerd voor het WK-kwalificatieduel van zijn land Togo tegen Swaziland. De spits van Arsenal had eerder aangekondigd de wedstrijd over te slaan uit onvrede over de slechte organisatie rondom wedstrijden door de Togolese voetbalbond.

"Dit is een erg belangrijke wedstrijd voor de toekomst van mijn land en daarom heb ik mijn ergernissen opzij gezet", verklaarde Adebayor zijn gewijzigde standpunt tegenover de BBC.

De spits geldt in Togo als dé ster en moet het land naar het WK 2010 in Zuid-Afrika leiden. De randvoorwaarden daarvoor ontbreken volgens Adebayor vaak echter.

Ergernis
Zo moest de selectie tot diens grote ergernis al eens veertien uur wachten op een luchthaven en heeft de Togolese voetbalbond nog altijd geen bondscoach aangesteld als vervanger van de vertrokken Fransman Henri Stambouli.

Togo ontvangt Swaziland in de Ghanese hoofdstad Accra omdat het vanwege supportersrellen tijdens de Afrika Cup van vorig jaar, drie thuiswedstrijden buiten de eigen landgrenzen af moet werken.

Het team van Adebayor moet winnen om kans te blijven maken op het bereiken van de volgende kwalificatieronde.